Community Building

Het creëren van een circulaire hub

Project info

Evenementenlocatie Plein Publiek en communitycenter Circuit (een spinoff van De Kringwinkel Antwerpen) slagen de handen in elkaar om een circulaire hotspot te creëren op het nieuwe Circulair Zuid in Antwerpen. Community builder wanted om het geheel aan elkaar te lijmen? Check!


Uitdaging

De uitdaging bij dit project is tweeledig.

Enerzijds proberen we een aantal spilfiguren uit de circulaire economie op regelmatige basis samen te brengen bij Plein Publiek en Circuit om zo een aanzuigkracht te creëren voor meerdere sterke spelers.

Anderzijds proberen we een breed publiek warm te maken voor de circulaire materie. Plein Publiek is reeds een gevestigde waarde in de nightlife sector. Een van onze uitdagingen is om dit publiek ook in aanraking te brengen met circulariteit.

Wat deed Collectief

Collectief mag bij dit project haar twee pijlers ‘communicatie’ en ‘events’ doen uitblinken. Een prachtige locatie kregen we al voorhanden: een ondertussen bijna iconische serre, omring door enkele tientallen zeecontainers op het splinternieuwe Circulair Zuid.

Omdat circulaire economie zo’n breed gegeven is, maakten we een onderverdeling van verschillende thema’s. Deze onderverdeling gebruiken we als kapstok om maandelijks events rond te organiseren en communicatie rond op te stellen. Hoezo, thema’s? Denk aan: plastic, fashion, reizen, energie, mobiliteit, wonen, materiaal, water,… En hoezo organiseren we daar events rond? Yes: denk aan een plastic-free festival, een open air inspiratie avond over duurzaam reizen, een vintage markt waar je tweedehands designer outfits op de kop kan tikken, een summerschool waar je mee nadenkt over de energie van de toekomst,…

Communicatie

  • Trends en informatie rond ciculaire economie de wijde wereld insturen en dit naar een breed publiek. De verpakking? Hot en happening! Geen geiten-wollen-sokken-communicatie dus maar to the point taglines en pakkende visuals.

Events

  • Het verbinden van verschillende circulaire ondernemers en organisaties door hen samen te brengen op inspirerende events.
  • Een brede doelgroep bereiken door het organiseren van laagdrempelige en hippe events. De circulaire thema’s lepelen we er met de biologisch afbreekbare paplepel mooi onder!

Hoe we aan de slag gingen

No items found.

Contact

Zin
om samen
te werken?

Neem contact op

Marjolein

Founder
& Community Builder

marjolein@collectief.be

Joyce

Co-Founder
& HR Business Partner

joyce@collectief.be